domingo, 18 de marzo de 2012

El disseny bàsic d’una ciutat romana

El disseny bàsic d’una ciutat romana

· Les ciutats romanes van utilitzava el model hipotímic, que partia d'un traçat rectangular i geomètric amb carrers paral·lels i perpendiculars entre si. Cada quadrat formava una poma.
Els carrers de les ciutats romanes estaven pavimentades. A més hi havia voreres per als vianants.
Entre tots els carrers destaquen dues grans avingudes que recorrien de nord a sud i d'est a oest la ciutat. Aquests dos carrers donaven en el centre del rectangle en el fòrum.

· Hi havia una sèrie de ritus per a la fundació de colònies o de les noves ciutats. Quan tenien el lloc escollit, els àugurs investigaven si el territori era adequat. Quan acabaven la investigació, en el centre de la ciutat, es col·locava una caixa amb terra de la ciutat que estava fundant aquella nova ciutat, això significava que es portaven als seus déus.
Després es marcava el perímetre de la ciutat dibuixant un solc per on es construiria la futura muralla. El solc que es feia era sagrat.



· Construccions que asseguraven la seguretat i la defensa de les ciutats eren les Muralles. Els romans van ser els que van perfeccionar els diferents mètodes de defensa mitjançant muralles. A Espanya tenim diferents exemples. Amb la "*Pax Augusta", com és lògic, es van reduir les edificacions de muralles.



· Els romans van construir diferents aqüeductes per donar aigua a les ciutats i els llocs amb industria. Moltes ciutats encara mantenen i utilitzen els antics aqüeductes avui en dia, encara que els canals oberts han estat reemplaçats per canonades.
Els romans van construir molts aqüeductes per servir a qualsevol gran ciutat en el seu imperi, i també moltes ciutats petites. La mateixa ciutat de Roma, tenia la major concentració d'aqüeductes, amb aigua proporcionada per onze aqüeductes construïts en cinc-cents anys. Proporcionaven aigua potable, banys i fonts a la ciutat.









No hay comentarios:

Publicar un comentario